Általános Szerződési Feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 1. BEVEZETÉS

1.1. A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban: “ÁSZF”) a http://vitaclip.hu honlapon (a továbbiakban: “Weboldal” vagy “Webáruház”) a VITA-CLIP Kft.  (Székhely: 1202 Budapest, Vaskapu utca 28.; Cégjegyzékszám: 01-09-729536; Adószám: 13325994-2-43; Postacím: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 36. , elektronikus elérhetőség: rendeles@hyppolabor.hu; telefonszám: 06 20 455-4000 ; a (a továbbiakban: “Eladó”)) által végzett termékértékesítésre vonatkoznak, az Eladó és a Webáruházban vásárlók (a továbbiakban: “Ön” vagy “Vevő(k)”) közötti jogviszony feltételeit határozzák meg. A Webáruházból, illetve a Weboldalon keresztül az ÁSZF-ben meghatározott feltételek mellett lehet vásárolni. A Webáruházból történő vásárlással és a jelölő négyzet bejelölésével Ön elfogadja az ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és az Eladó között létrejövő adásvételi szerződés részét képezi.

1.2. Az ÁSZF rendelkezéseit az Eladó a jogszabályok keretei között jogosult módosítani. Az ÁSZF esetleges módosítása a Weboldalon történő megjelenéstől hatályos. Az esetleges módosítások az addig létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

1.3. Az ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nyelve a magyar nyelv.

1.4. Az ÁSZF hatálya alá tartozó szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, azokat az Eladó nem iktatja.

1.5. Az Eladó vonatkozásában nem áll rendelkezésre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex, az Eladó semmilyen magatartási kódexnek nem veti alá magát.

 1. AZ ELADÓ

A Webáruház üzemeltetője az Eladó, az Eladó adatai az alábbiak:

VITA-CLIP Kft.  
Székhely: 1202 Budapest, Vaskapu utca 28.;
Cégjegyzékszám: 01-09-729536;
Adószám: 13325994-2-43;
Postacím: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 36. ,
Elektronikus elérhetőség: rendeles@hyppolabor.hu;
Telefonszám: 06 20 455-4000

A tárhelyszolgáltató:

Hyppo Labor Kft.   
Székhely: 1125 Budapest, Gyöngyvirág utca 21.
Elektronikus elérhetőség: rendeles@hyppolabor.hu;
telefonszám: 06 20 455-4000

 1. A SZERZŐDÉS TÁRGYA, A TERMÉKEK

3.1. A Weboldalon eladásra kínált termékek az Eladó egészségügyi, diagnosztikai és gyógykezeléshez használt termékek, valamint táplálék kiegészítők.

3.2. Az Eladó a Webáruházban megvásárolható, kategóriák és azon belül alcsoportok szerint besorolt termékek lényeges tulajdonságairól az egyes termékeknél szereplő leírásokban ad tájékoztatást. A Weboldalon eladásra kínált termékek bemutatására használt képek eltérhetnek a valódi megjelenéstől, tekintettel arra, hogy ez – a fényképek, illetve színek tekintetében – függ a használt webböngésző és monitor beállításától.

A Vevő tudomásul veszi és kifejezetten elfogadja, hogy a termékek minőségében és fő tulajdonságokban megegyeznek a Weboldalon az adott típusú termékhez kapcsolódó fényképen és részletes leírásban szereplő termékkel, azzal, hogy a Weboldalon szereplő fénykép illusztráció, így a termék színében, kisebb részleteiben a Weboldalon szereplő fényképtől eltérhet.
 1. VÁSÁRLÁS MENETE, MEGRENDELÉS

4.1. A kiválasztott termékről és Eladó általánosságban információt közöl az adott termékről

4.2. A termékhez tartozó aloldalon a „Megrendelem” gomb megnyomásával kerül a termék a virtuális bevásárlókosárba. A Weboldal jobb felső sarkában található “KOSÁR” ikonra vagy “Tovább a pénztárhoz” gombra, kattintva megjelenik a kiválasztott termék(ek)re vonatkozó Bevásárlókosár, ahol a Vevő ellenőrizheti a megrendelés előtt a kiválasztott termék(ek)et és azok mennyiségét és ha szükséges, a megfelelő módosításokat elvégezheti, illetve közvetlen a megrendelés menüpontba léphet a “Pénztár/Fizetés” gomba kattintva.

4.3. Amennyiben a kosár tartalma megfelelő, a Vevő a „Pénztár/Megrendelés elküldése” gombra kattintva megadhatja megrendeléshez szükséges adatokat. Az ÁSZF elfogadása (a „Tanulmányozást követően elfogadom az Általános Szerződési Feltételeket.” szöveg előtti jelölőnégyzet kipipálásával) és az Adatkezelési Tájékoztató megismerése („Az Adatkezelési Tájékoztatót a Vitaclip Kft. a rendelkezésemre bocsátotta, azt megismertem.” szöveg előtti jelölőnégyzet kipipálásával), valamint a megrendelés fizetési kötelezettséget eredményező jellegének tudomásulvétele (“Megértettem és elfogadom, hogy a megrendelésem fizetési kötelezettséget eredményez”) után a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva elküldheti a megrendelését. Ezzel a megrendelés véglegessé válik. A „KOSÁR” ikon gombra kattintva ismételten áttekintheti és ellenőrizheti a megrendelését.

4.4. A „Megrendelés elküldése” gomb lenyomásával véglegesíthető a megrendelés, ezzel a megrendelt termékek adásvétele tekintetében szerződéses ajánlat kerül Ön által megküldésre. A „Megrendelés elküldése” gomb lenyomása és az Eladó általi visszaigazolás esetén a megrendelt termékek vételárára vonatkozó fizetési kötelezettséget von maga után. A megrendelés Eladó általi visszaigazolását követően a Vevőt a 9) pont szerinti elállási jogi illeti meg, amely jogával élve a létrejött adásvételi szerződést egyoldalúan, visszamenőleges hatállyal szüntetheti meg.

4.5. A megrendelt termékekre vonatkozóan az adásvételi szerződés az Eladó és a Vevő között a Vevő által a fentiek szerint kitöltött megrendelésben meghatározott adatokkal és az ÁSZF szerinti feltételekkel jön létre.

4.6. Önnek a megrendelés során a megrendelés véglegesítése előtt folyamatosan lehetősége van a bevitt adatok módosítására. Ön a megrendelésével tudomásul veszi, hogy az Eladó jogosult az Ön hibás adatbeviteléből, a pontatlanul megadott adatokból eredő minden kárát és költségét Önre hárítani. Az Eladó a pontatlan adatbevitel alapján történő teljesítésért felelősségét kizárja. A rosszul megadott e-mail cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti, és megakadályozhatja a szerződés létrejöttét, illetve teljesítését.

4.7. A megrendeléshez Weboldalon történő regisztráció nem szükséges, kizárólag az, hogy Ön megadja a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatokat.

4.8. Amennyiben Ön rendelését véletlenül vagy tévedésből adta le, a hibás megrendelést követő munkanap reggel 10 óráig a megrendeléstől minden következmény elállhat e-mailben való közlés útján.

4.9. A megrendelés során az Adatkezelési Tájékoztatóban rögzített személyes adatok megadása szükséges. Az adatok pontos rendelkezésre bocsátása fontos, ugyanis a megadott telefonszámon és/vagy e-mail címen tudunk Önnel kapcsolatba lépni és a megrendeléssel kapcsolatban információt közölni, továbbá a létrejött szerződésben is a megadott adatok szerepelnek. Eladó nem felel a Vevőt ért azon károkért, amelyek abból adódnak, hogy a Vevő jelszavát elfelejti vagy harmadik személy számára megismerhetővé teszi.

4.10. A megrendelés során Ön köteles megadni a szállítási módot, mely lehet házhozszállítás a GLS futárszolgálaton keresztül vagy személyes átvétel az Eladó üzlethelyiségében (1037 Budapest, Csillaghegyi út 36.) A Weboldalon megrendelt termékek a visszaigazoló e-mailben feltüntetett időpontban kerülnek kiszállításra, illetve személyes átvétel megjelölése esetén a megrendelést követő telefonos megkeresésünk alkalmával egyeztetett időpontban veheti azokat át. A szállítás részletes feltételeiről jelen ÁSZF 8. pontjában tájékozódhat. Amennyiben a Vevő olyan terméket tesz a Kosarába, amelynek szállításához egyedi feltételek szükségesek akkor a Vevő ezen termék tekintetében kizárólag a jelen ÁSZF 4.5 pontja szerinti „Ajánlat küldése” gomb lenyomásával tud egyedi ajánlatot kérést küldeni az Eladó számára.

4.11. Eladó hétvégén és munkaszüneti napokon megrendeléseket nem dolgoz fel. Ezen idő alatt beérkezett megrendelések feldolgozása a következő munkanapon történik.
4.12. A fizetés részletes feltételeiről jelen ÁSZF 7. pontjában tájékozódhat.

4.13. A bevásárlókosár tartalmában a megrendelés előtt álló termék(ek) képpel ellátott lényeges tulajdonságai (terméknév, típus, ár, darabszám), került feltüntetésre, így azokról a Vevő a szerződés megkötését megelőzően világos és közérthető tájékoztatást kap.

4.14. A Webáruházban eladásra kínált termékeket online vásárlással vásárolhatók meg. A Webáruház termékeire e-mailben, faxon, illetve telefonon leadott megrendeléseket Eladó nem fogadja el. Eladó a Weboldalon található információkat rendszeresen ellenőrzi és frissíti, de pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem vállal felelősséget.

4.15. A Weboldalon csak a készlet erejéig vásárolhatóak meg a termékek.

 1. ÁRAK

5.1. A Webshopban megjelölt árak a megrendelés leadásának időpontjában érvényes nettó listaárak, amelyek a termék kiszállításának díját nem tartalmazzák. A termékre és a kiszállítási díjára szintén ÁFA tartalommal került feltüntetésre.

5.2. Technikai hiba esetén előfordulhat, hogy hibás ár szerepel a Weboldalon. Hibás ár esetén a megrendelést (az Ön ajánlatát) a hibás áron az Eladónak nem áll módjában elfogadni, és nem köteles a terméket hibás áron értékesíteni. Hibás áron történő ajánlattétel esetén nem jön létre szerződés. Amennyiben Ön hibás áron tesz ajánlatot, és azt a rendszer automatikusan visszaigazolja, az nem minősül az ajánlat elfogadásának az Eladó részéről. Hibás áron történő ajánlattétel esetén az Eladó felhívhatja az Ön figyelmét a helyes árra, és felajánlhatja a helyes áron történő szerződéskötést. Ön a hibás ár helyett az Eladó által közölt helyes áron nem köteles ajánlatot tenni és szerződést kötni. Ez esetben nem jön létre szerződés a felek között.

 1. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS VISSZAIGAZOLÁS

6.1. A beérkezett megrendelés feldolgozását az Eladó késedelem nélkül megkezdi.

6.2. Az Eladó megrendelést annak megküldését követő (munkaszüneti napokat és hétvégét ide nem értve) 48 órán belül visszaigazolja a megrendelésben feltüntetett email címre küldött elektronikus levélben. Amennyiben a Vevő helytelenül töltötte ki a megrendelésnél kért adatait, úgy az Eladó a megrendelést sem visszaigazolni, sem teljesíteni nem tudja. A megrendelés nem helyes kitöltéséből eredő kényelmetlenségekért, károkért felelősséget az Eladó nem vállal.

6.3. Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg a Vevőhöz, a Vevő mentesül az ajánlati kötöttség alól.

6.4. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik.

6.5. A visszaigazolás kizárólag a megrendelés megérkezését és nem annak elfogadását, vagyis nem a szerződés felek közötti létrejöttét bizonyítja. A megrendelt termékek értékesítésére vonatkozó szerződés a felek között akkor jön létre, amikor az Eladó emailben tájékoztatja a Vevőt a megrendelés elfogadásáról. Amennyiben a megrendelést valamilyen okból kifolyólag az Eladó nem tudja az ÁSZF szerinti feltételekkel teljesíteni, úgy erről a megrendelés visszaigazolását követően a lehető leghamarabb e-mailben értesíti a Vevőt.

 1. FIZETÉSI FELTÉTELEK

7.1. A megrendelés során Ön köteles megadni a fizetési módot: előzetes banki átutalás / utánvét.

7.3. Megrendelő kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy részére kizárólag elektronikus számla (e-számla) kerüljön kibocsátásra. Felek megállapodnak, hogy Eladó az elektronikus számlákat automatikusan és kizárólagosan a Megrendelő által megadott e-mail-címre küldi. Felek megállapodnak, hogy a számlák kézhezvételének napja az elektronikus számla kiküldésének a napja.

 1. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

8.1. A Vevő által megrendelt termék(ek) szállítása GLS Futárszolgálat útján történik. A becsült szállítási időről a Vevő visszaigazoló e-mailben kerül tájékoztatásra. A becsült szállítási idő 3 munkanapon belüli.

8.2. Szállítási díjak:
– 30 000,- Ft (bruttó) összérték alatti vásárlás esetén a 1800,- Ft.
– 30 000,- Ft (bruttó) összérték feletti vásárlás esetén a kiszállítás Magyarország területén ingyenes

8.3. Magyarországon kívüli címre az Eladó a termékek szállítását nem vállalja.

8.4. A becsült szállítási idők csak tájékoztatásul szolgálnak, és a feladás időpontjától számolandók. A szállítási időtől való eltérés nem minősül az Eladó szerződésszegésének, és az ebből eredő károkért az Eladó nem tartozik felelősséggel.

8.5. A Vevő a megrendelt termék átvételekor köteles megvizsgálni, hogy a termék sérülésmentes-e. Amennyiben sérülést tapasztal a csomagoláson vagy a terméken, jegyzőkönyv felvételét kérheti a futártól, ugyanis a termék futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, amely azt jelenti, hogy az átvételt követően a Vevő kizárólag elállási jogával élhet, ezért a kiszállítást végző személy távozása után az Eladónak nem áll módjában utólagos mennyiségi és minőségi reklamációt elfogadni.

8.6. Az Eladónak a megrendelt termékeknek a futártól történő átvételét követően nem áll módjában a Vevő olyan hibás teljesítésre vonatkozó kellékszavatossági igényét elfogadni, amelyet a Vevő a megrendelt termékeknek az átvételkor történő megtekintésével észrevett, vagy kellő gondossággal eljárva észre kellett volna vennie.

8.7. Amennyiben a megrendelt termékek átvétele a Vevőnek felróható okból hiúsul meg, a Vevő köteles az Eladónál az ezzel kapcsolatban felmerülő többletköltségeket megtéríteni.

8.8. A megrendelt termékek átvételére az Eladó által meghatározott időponttól vagy a futár értesítésétől számítottan … napig lehetséges. Amennyiben erre a Vevőnek felróható okból nem kerül sor, az Eladó jogosult a szerződéstől elállni, és Vevő köteles a Vevőnek a meghiúsult kézbesítéssel kapcsolatos minden költségét és kárát megtéríteni.

8.9. Amennyiben a Vevő téves vagy hibás szállítási címet ad meg a megrendelésben, és így a kézbesítés lehetetlen, úgy a teljesítés elmaradásáért az Eladó nem tartozik felelősséggel. Ebben az esetben az Eladó a szállítás meghiúsulásáról való értesülést követő 5 munkanapon belül e-mailben értesíti az érintett Vevőt erről a tényről, és felhívja arra, hogy adja meg a helyes szállítási címet. Amennyiben a Vevő kéri a termék ismételt szállítását a megadott helyes címre, úgy a szállítási költség a Vevőt terheli. Amennyiben a Vevő a helyes szállítási címet nem adja meg, a szerződés megszűnik, és a téves szállítási cím megadásából eredő szállítási költség a Vevőt terheli.

 1. ELÁLLÁS JOGA

9.1. A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján a termék – több termék esetében, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék – átvételétől számított 14 napon belül Vevőnek joga van indokolás nélkül elállni a termék vonatkozásában létrejött adásvételi szerződéstől. Ez nem érinti a Vevő azon jogát, hogy elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

9.2. Elállás esetében az Eladó köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a Vevőnek legkésőbb az elállásról való tudomásszerzést követő 14 napon belül. Az Eladó mindaddig visszatarthatja a Vevőnek visszajáró összeget, amíg a Vevő a terméket vissza nem szolgáltatta. Utánvétellel feladott küldeményeket az Eladónak nem áll módjában elfogadni.

9.3. Ha a Vevő kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, az Eladó nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket. Ilyen esetben a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn a visszatérítési kötelezettség.

9.4. A Vevő a termék jellegének és tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.

9.5. Amennyiben a Vevő elállási jogával kíván élni, azt a kapcsolatai adatok között és jelen ÁSZF-ben megadott elérhetőségeken írásban postai úton vagy e-mail útján teheti meg, hivatkozva a termékre és a megrendelés azonosítójára.

9.6. Postai levél útján történő elállásnál az Eladó a levél postára adásának dátumát veszi figyelme a 14 nap számításakor. A levelet ajánlott levélként adhatja fel, annak érdekében, hogy egyértelműen bizonyítható legyen a feladás dátuma.

9.7. Az elállási jog gyakorlásához használható az alábbi nyilatkozat-mintát:

“Nyilatkozat-minta elálláshoz

Címzett:  VITA-CLIP Kft. 
Cím: 1202 Budapest, Vaskapu utca 28..
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
Termék elnevezése, cikkszáma, fazon/dekor, mérete, mennyisége:
Megrendelés azonosítója:
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A vételárat banki átutalással az alábbi bankszámlaszámra kérem visszatéríteni:

A fogyasztó(k) aláírása:

Kelt

—————–“

9.8. Ha a Vevő eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az Eladónak átadni. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a Vevő a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

9.9. Az elállással érintett terméket kérjük, hogy a fentiek szerint juttassa vissza az Eladó székhelyére. A visszaküldéssel kapcsolatosan felmerülő költségek a Vevőt terhelik.

9.10. Elállás esetén az Eladó a Vevőnek visszajáró összeget a Vevő által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon vagy a Vevő által kifejezetten elfogadott módon téríti vissza. A Vevő által hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt az Eladót felelősség nem terheli.

9.11. Az Eladó tájékoztatja a Vevőket, hogy a Vevő nem gyakorolhatja az elállás jogát:
• olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a Vevő utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a Vevő személyére szabtak;
• romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék;
• olyan zárt csomagolású termék, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
• olyan termék, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
• olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor.

 1. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

A kellékszavatossági, termékszavatossági és jótállási jogok érvényesítésével kapcsolatosan az Eladó az alábbi tájékoztatást nyújtja.

10.1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön az Eladó hibás teljesítése esetén az Eladóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy az Eladó számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát az Eladó költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra az Eladó adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön az Eladóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Eladó nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

10.2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – a kellékszavatossági igényt vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
  A gyártónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
  Eladó felhívja figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

10.3 Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?
Hibás teljesítés esetén a kötelező jótállásra vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján az Eladó jótállásra köteles. A Webáruházban eladásra kínált termékek esetében a jogszabályi rendelkezések kötelező jótállást nem írnak elő.
Amennyiben a visszaküldött termékre vonatkozóan az Eladó nem tartozik szavatossági kötelezettséggel a fent leírtak alapján, úgy erről a Vevőt tájékoztatja, és a terméket a Vevő költségére utánvétellel postázza vissza a Vevőnek. Egyebekben a megalapozott szavatossági igény teljesítésének költségei (ideértve a javítás/csere és a postázás költségeit is) az Eladót terhelik.

 1. PANASZKEZELÉS, FOGYASZTÓ JOGOK ÉRVÉNYESÍTÉSE

11.1. Amennyiben a Vevőnek bármely kifogása, panasza van a Weboldallal, a létrejött szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti 2. pontban (Eladó) rögzített elérhetőségeken e-mailben, szóban telefonon vagy postai úton is közölheti az Eladóval.

11.2. A szóbeli panaszt az Eladó azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az érintett a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor az Eladó a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben az érintettnek átadja, telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el.

11.3. A panaszok ügyfélszám alapján azonosíthatók és visszakereshetők, amennyiben az érintett panaszos ilyen azonosító számokkal nem rendelkezik, az előterjesztett panaszt az Eladó egyedi azonosítószámmal látja el.

11.4. Az Eladó az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni, és érdemben megválaszolni, továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az érintetthez eljusson. Ha a panaszt az Eladó elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

11.5. A panaszokkal kapcsolatos e-mail üzeneteket az Eladó archiválja, a panaszokról felvett jegyzőkönyvet és a válaszok másolati példányát tárolja az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott időpontig.

11.6. Amennyiben az Eladó és a Vevő közötti fogyasztói jogvita tárgyalásos úton nem rendeződik, a vásárló számára az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak rendelkezésre:

(i) A Vevő jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testület eljárásának kezdeményezésére: A békéltető testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu; A területileg illetékes békéltető testületekről bővebb információ itt érhető el: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

Az Eladó székhelye tekintetében területileg illetékes békéltető testület elérhetőségei:

Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 6-8. III. emelet 331.
Telefonszám: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-474-7921
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

Az Eladót a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

(ii) A Vevő jogosult a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulni.

(iii) A Vevő jogosult vitarendezési eljárást kezdeményezni az Európai Unió online vitarendezési platformján, amely a következő elektronikus linkre kattintva érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Az online vitarendezési felület használata: a fenti elektronikus linkre kattintva megnyílik az online vitarendezési platform, ahol a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet, majd elektronikusan beküldi a békéltető testület részére az online felületen keresztül.

 1. A WEBOLDALRA VONATKOZÓ FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

12.1. A Vevő az ÁSZF-ben – így különösen a jelen pont szerinti felhasználási feltételekben – foglaltaknak megfelelően jogosult igénybe venni a Weboldal által biztosított tartalmakat és szolgáltatásokat. Amennyiben a Vevő az ÁSZF rendelkezéseibe ütközően, vagy visszaélésszerűen használja a Weboldal által biztosított tartalmakat és szolgáltatásokat, úgy Eladó jogosult a Vevő hozzáférését megszüntetni, és megtenni a további szükséges jogi lépéseket az Vevő által az Eladónak vagy a Eladóval kapcsolatban álló harmadik feleknek okozott kár megtérítéséért.

12.2. A Weboldal megjelenítése és tartalma az Eladó kizárólagos szellemi alkotása, amely szerzői jogi védelem alatt áll. Minden, a megjelenítést, tartalmat, szolgáltatásokat érintő, vagy egyéb más felhasználás az Eladó írásbeli engedélye nélkül tilos, különös tekintettel az adatbázisokba történő rögzítésre, sokszorosításra, a reklámcélú felhasználás bármely formájára, valamint harmadik félnek történő továbbításra, valamennyi esetben, akár egészben, részben vagy átdolgozott formában. A Weboldalon megjelenő tartalmakat és megjelenítést, vagy annak bármely részletét kizárólag a szellemi alkotásokhoz fűződő jogok jogosultjának az előzetes, kifejezett és írásbeli hozzájárulása esetén lehet felhasználni.

12.3. Az Eladó nem vállal felelősséget a Weboldal ideiglenes letölthetetlenségéből, egyéb hibáiból, az azon szereplő elírásokból, elütésekből, vagy a Weboldal ideiglenes elérhetetlenségéből eredő károkért. Továbbá, az Eladó nem vállal felelősséget a vevői adatoknak a Vevő szándékos vagy gondatlan magatartásából bekövetkező, a Vevő tudtával vagy tudta nélküli illetéktelen használatából eredő károkért.

12.4. Az Eladó nem vállal felelősséget azokért a következményekért, amelyek a Vevő az ÁSZF-ből eredő kötelezettségei megszegéséből adódik, vagy abból, hogy a Vevő a termékekkel kapcsolatos utasításokat nem tartja be, illetőleg az Eladó által meghatározott intézkedéseket és teendőket nem megfelelően alkalmazza vagy értelmezi.

12.5. Amennyiben a Vevő magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság, illetve bíróság az Eladóval szemben bármilyen igényt támaszt, illetve eljárást indít, a Vevő köteles minden, az Eladó által megkövetelt intézkedést megtenni, és köteles az Eladónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, amely az Eladót a Vevő bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

 1. VEGYES RENDELKEZÉSEK

13.1. A Vevő a megrendelés feladásával elismeri, hogy a mindenkor hatályos ÁSZF rendelkezéseit ismeri, és az ÁSZF-et elolvasta, továbbá az ÁSZF rendelkezéseit megértette, tudomásul vette és kifejezetten elfogadta.

13.2. Az Eladó fenntartja magának a jogot arra, hogy az ÁSZF-et időről időre megváltoztassa. Kérjük, minden vásárlás előtt olvassa el és ellenőrizze az ÁSZF-et. Kérjük, hogy alaposan olvassa át az ÁSZF-et, tekintettel arra, hogy az ÁSZF tartalmazza a fogyasztó (Ön) és a vállalkozás (Eladó) közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. § (1) bekezdése szerinti az Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés és távollévők között kötött szerződés megkötését megelőzően a vállalkozást terhelő kötelező tájékoztatást a fogyasztók részére, amely a Rendelet 11.§ (6) bekezdése értelmében a megkötött szerződés részét is képezi.

13.3. A Weboldalon történő vásárlás feltételezi a Vevő részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Az Eladót nem terheli felelősség, ha bármilyen működési hiba észlelhető az internetes hálózatban, amely megakadályozza a Weboldal működését és a vásárlást.

13.4. Az Eladó adatkezelési tájékoztatója a következő címen érhető el: … A Vevő köteles valamennyi adatát a valóságnak megfelelően megadni. Nyilvánvalóan hamis adatok megadása esetén az Eladó jogosult azt törölni vagy az adatok valódiságát ellenőrizni. Vevő kifejezetten tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Eladó a Vevő hibásan megadott adatai következtében az Eladónál felmerülő többletköltségekért, illetve károkért nem vállal felelősségét, azokat azok teljességében Vevő köteles Eladónak megtéríteni.

13.5. A jelen ÁSZF szerint létrejött szerződéssel kapcsolatos bármely kérés, információ, jognyilatkozat a felek között kizárólag abban az esetben érvényes, ha
(i) a Vevő az Eladónak az ÁSZF-ben megjelölt címére e-mailben elküldi, székhelyére személyesen kézbesíti, ajánlott, tértivevényes küldeményként postára adja,
(ii) az Eladó a Vevőnek a vásárlás során megadott címére e-mailben elküldi, címére személyesen kézbesíti, ajánlott, tértivevényes küldeményként postára adja.

13.6. Jelen ÁSZF minden pontja önmagában érvényes. Amennyiben bármely bíróság vagy hatóság úgy dönt, hogy valamelyik pontja jogellenes vagy nem végrehajtható, akkor a többi pontja továbbra is hatályban marad és érvényes. Amennyiben jelen ÁSZF szerint létrejött szerződés bármely része nem végrehajtható, ezen rész végrehajthatatlansága nem érinti a többi részt, amelyek továbbra is hatályosak és érvényesek.

13.7. A jelen ÁSZF-et és az ÁSZF szerint létrejött szerződést a magyar jogszabályok szerint értelmezendő, tekintet nélkül a kollíziós magánjog alapelveire. A magyar bíróságok kizárólagos joghatósággal bírnak a szerződésből eredő minden vitát illetően. A felek vállalják, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a vitájukat békés úton próbálják rendezni. Békés megegyezés hiánya esetére a felek megállapodnak, hogy az ÁSZF és az ÁSZF szerint létrejött szerződés rendelkezéseivel kapcsolatban felmerülő jogvita esetén a jogvita jellegére tekintettel elsőfokon magyar bíróságok rendelkeznek kizárólagos illetékességgel.